Nieuws

Southgate trots op zijn ploeg en Kane: 'Hij is de beste, maar ook die missen ooit'

Southgate trots op zijn ploeg en Kane: 'Hij is de beste, maar ook die missen ooit'

11-12-2022 08:58
1

Gareth Southgate heeft het opgenomen voor zijn ploeg en Harry Kane. Laatstgenoemde kreeg de kans op de gelijkmaker vanaf elf meter, maar schoot hoog over.

Engeland verloor zaterdagavond met 2-1 van Frankrijk. Southgate is trots op zijn ploeg en had vertrouwen dat er meer in had gezeten op het WK. "Het is zo'n verenigde groep en dat hebben ze vanavond laten zien, ze toonden het karakter, ze toonden de ballen om tegen een groot team te spelen, om de bal te pakken en om moedig te zijn", begon Southgate tegenover Sky Sport. "Uiteindelijk zijn het de doelpunten die het verschil maken. Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze alles hebben gegeven. Het zit in kleine marges. Dingen die gebeuren aan beide kanten maken het verschil. Ik ben trots op wat ze hebben gebracht dit toernooi."

Schlemiel van de avond was Kane. De aanvaller faalde vanaf elf meter, maar Southgate heeft enkel lof voor hem. "Voor mij, we winnen en verliezen als team. Harry heeft het fantastisch gedaan voor ons. Zo betrouwbaar in dit soort situaties. We zouden hier niet zijn zonder de doelpunten die hij voor ons heeft gemaakt. Het is erg lastig als je tegenover een doelman staat die je zo goed kent. Hij is de beste, maar ook de beste missen wel eens."