Nieuws

Veerman en Obispo zien Gakpo schitteren in Oranje: 'Tot nu schiet hij er alles in'

Veerman en Obispo zien Gakpo schitteren in Oranje: 'Tot nu schiet hij er alles in'

09-12-2022 08:14

Bij PSV wordt met veel interesse het WK gevolgd. Armando Obispo en Joey Veerman zien ploeggenoot Cody Gakpo schitteren bij Oranje en hopen dat zelf ooit mee te maken. De aanvaller was in de groepsfase al drie keer trefzeker.

Veerman en Obispo bereiden zich in Eindhoven voor op het nieuwe seizoen terwijl Oranje actief is op het WK. Veerman wordt gevraagd wie vrijdagavond de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië gaat winnen. "Het hangt ervan af of Messi er zin in heeft. Maar ik hoop dat Cody Gakpo gaat knallen. Tot nu tot schiet hij er alles in. Met links of rechts, het maakt hem niks uit", stelt Veerman, opgetekend door Omroep Brabant.

Obispo zit samen met Jordan Teze en Gakpo in een WhatsApp-groep, waar de drie elkaar op de hoogte houden. "Iedere wedstrijd appen we even met elkaar. We wensen hem dan succes en vragen hoe het gaat. Je weet van elkaar wat je ervoor hebt moeten laten. Dan vind ik het heel mooi dat hij beloond wordt."

Veerman mocht lang hopen op een plek bij Oranje, maar de middenvelder viel uiteindelijk af voor de definitieve selectie. "Ik vind het ook heel jammer dat ik er niet bij zit. Het EK 2024 zit nu wel in mijn hoofd. Daar wil ik heel graag bij zijn. Maar je weet nooit hoe bepaalde keuzes uitpakken en wat Ronald Koeman (bondscoach vanaf januari, red.) van mij verwacht. Misschien moet ik nog meer goals maken en assists geven."