Nieuws

Southgate broedt al twee jaar op Mbappé-plan: 'Zelfde klasse er tegenover zetten'

Southgate broedt al twee jaar op Mbappé-plan: 'Zelfde klasse er tegenover zetten'

07-12-2022 20:49

Kylian Mbappé mag zaterdagavond zijn borst nat maken als de Fransen in de kwartfinales van het WK aantreden tegen Engeland. Bondscoach Gareth Southgate is naar eigen zeggen namelijk al twee jaar bezig met een plan om de superster van Paris Saint-Germain af te stoppen, mocht een onderlinge confrontatie op het programma staan.

En dat is komende zaterdag dus het geval. "Ik denk dat we Mbappé moeten bestrijden door iemand die ook die individuele klasse heeft tegenover hem te zetten", aldus Southgate, die daarbij ogenschijnlijk doelt op rechtsback Kyle Walker. "Als we dat doen en die speler valt veelvuldig aan, dan kunnen we hem uit de wedstrijd halen door zijn minderende verdedigende kwaliteiten bloot te leggen."

Walker zelf heeft er alle vertrouwen in, zo vertelt hij tegen het Britse tabloid Independent. "Ik begrijp precies wat ik moet doen om hem af te kunnen stoppen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik onderschat mezelf niet. Ik heb met en tegen de grootste spelers ter aarde gespeeld, dus ik behandel dit gewoon als een normale wedstrijd. Ik geef hem het respect dat hij verdient, maar niet té veel daarvan."

Zowel Engeland als Frankrijk wonnen hun achtste finales vrij overtuigend. The Three Lions rekenden eenvoudig af met Senegal (3-0) en Les Bleus stuurden de Polen met 3-1 naar huis. Daarin was Mbappé tweemaal trefzeker, waardoor zijn teller momenteel op vijf WK-doelpunten staat. Hij is daarmee vooralsnog de topscorer van het toernooi.