Nieuws

De Jong 'snapt' kritiek op Oranje: 'Heeft Van der Vaart dat echt gezegd?'

De Jong 'snapt' kritiek op Oranje: 'Heeft Van der Vaart dat echt gezegd?'

07-12-2022 14:51

Het Oranje van Frenkie de Jong en co. staat vrijdag in de kwartfinale van het WK tegenover Argentinië. Ondanks de goede resultaten is er kritiek en dat krijgt ook de middenvelder mee, laat hij weten tegenover Voetbal International.

Ook oud-international Rafael van der Vaart uitte kritiek op het povere spel van Oranje. De Jong kan niet zoveel met die uitingen. "Heeft Van der Vaart gezegd dat ik moet hebben gedacht na de eerste helft tegen de VS dat ik liever in mijn hotel was gebleven? Haha, niet gehoord", aldus de spelverdeler.

"Maar dat er kritiek is op het spel, ja, dat krijgen we wel mee", vervolgt Frenkie. De middenvelder van FC Barcelona benadrukt dat het beter kan, maar het resultaat telt. "Wij willen ook beter spelen aan de bal, alleen sta je wel in de kwartfinale. Ik heb dat laatste uiteindelijk toch wel het liefste. Ik wil eerst winnen en daarna goed voetbal spelen."

Ook als Oranje doorstoot tot de finale, is het nog niet genoeg voor De Jong. "Ik heb vaak het gevoel gehad dat Nederland voorheen wel tevreden was met het bereiken van de finale. Wij zijn dat nu dus duidelijk niet", laat hij weten aan VI.