Transfernieuws

'Sevilla richt pijlen op Malen als opvolger van vertrekkende Dolberg'

'Sevilla richt pijlen op Malen als opvolger van vertrekkende Dolberg'

06-12-2022 14:48

Sevilla FC heeft interesse in Borussia Dortmund-aanvaller Donyell Malen. Dat meldt transferexpert Gianluca Di Marzio.

De doorgaans goed ingevoerde Di Marzio weet te melden dat Sevilla in de zoektocht naar een opvolger van de mogelijk vertrekkende Kasper Dolberg is uitgekomen bij Malen. De aanvaller van Borussia Dortmund begint dit seizoen in de basis in de Bundesliga en de Champions League en zou daarin voldoende indruk hebben gemaakt om op het lijstje van de Andalusiërs te komen te staan.

Malen maakte in 2021 voor dertig miljoen euro de overstap van PSV naar Borussia Dortmund, maar wist nog niet te overtuigen bij de Duitse topclub. Terwijl Malen bij PSV in 116 wedstrijden 55 keer scoorde en 24 assists gaf, gaat het met tien goals en negen assists in 55 wedstrijden bij Dortmund een stuk minder.

Dit seizoen scoorde Malen pas één keer en gaf hij twee assists in zeventien wedstrijden. Mede daarom zit de aanvaller niet bij de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar. Toch ziet Sevilla in Malen de opvolger van Dolberg volgens Di Marzio. De Deense spits wist geen indruk te maken in de Primera División en lijkt op weg naar TSG 1899 Hoffenheim.