Nieuws

Geen onenigheid tussen Ronaldo en bondscoach: 'Gebeurde iets vóór mijn wissel'

Geen onenigheid tussen Ronaldo en bondscoach: 'Gebeurde iets vóór mijn wissel'

04-12-2022 08:59

Volgens Cristiano Ronaldo en de Portugese bondscoach Fernando Santos is er geen onenigheid tussen beiden. De aanname ontstond omdat Ronaldo nogal heftig reageerde na zijn wissel tegen Zuid-Korea (2-1 verlies), maar dat had alles te maken met het gedrag van een tegenstander.

Ronaldo ging in de 65e minuut naar de kant, waarna men opmerkte dat hij al vloekend en tierend plaats nam op de bank. Hij sprak daarbij hevig tegen zijn bondscoach. "Dat kwam omdat er iets gebeurde vóór mijn wissel", aldus Ronaldo. "Een Zuid-Koreaanse speler zei dat ik snel moest vertrekken. Ik heb hem gezegd zijn mond te houden omdat hij die autoriteit niet heeft. Er was geen onenigheid met de coach."

Santos reageerde ook nog even, geciteerd door het Engelse tabloid The Sun. "Ik zag de interactie tussen Ronaldo en de Koreaan, dus ik weet dat het niet tegen mij gericht was. Er is niets aan de hand."

De Portugezen plaatsten zich als groepswinnaar voor de achtste finales van het WK en mogen daarom dinsdagavond weer aan de bak. Dan is Zwitserland om 20.00 uur de tegenstander. De winnaar van die wedstrijd speelt in de kwartfinale tegen Marokko of Spanje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!