Nieuws

Oranje ontloopt Engeland met 'meer ervaring en vertrouwen' en 'andere' Rashford

Oranje ontloopt Engeland met 'meer ervaring en vertrouwen' en 'andere' Rashford

30-11-2022 06:51

Gareth Southgate is na de glansrol van Marcus Rashford tegen Wales lovend over de Manchester United-speler. De bondscoach van Engeland ziet bovendien een 'andere mentaliteit' bij de Engelsen dan op het WK in 2014, toen het land vierde werd.

Rashford was belangrijk met twee goals tegen Wales tijdens de 0-3 overwinning, maar aan het begin van het seizoen was het niet zo vanzelfsprekend dat hij mee zou gaan naar het WK. "Hij stond voor een uitdaging dit seizoen", citeert Voetbal International de bondscoach. "Ik ging voor de start van deze jaargang naar Marcus toe en we hebben lang met elkaar gesproken. Hij had duidelijke ideeën over wat hij anders moest doen."

"Marcus presteerde de laatste tijd al goed bij zijn club en hij laat zich nu ook weer bij ons zien", vervolgt Southgate. "We hebben een heel andere Rashford bij ons dan tijdens het EK. In de eerste helft had hij zomaar een hattrick kunnen maken, hij stond vaak op de juiste plek. Ik gunde hem zijn doelpunten."

Engeland ontpopt zich steeds meer tot een van de favorieten voor de eindoverwinning op het WK. "Vergeleken met het WK in Rusland is er een andere mentaliteit in de groep. Een ander soort geloof. Er is nu veel meer vertrouwen. We hebben ook meer ervaring. Ons eerste doel is bereikt. We beseffen dat we de favoriet zijn tegen Senegal, maar ze hebben een gevaarlijk team."