Nieuws

Geen enkele twijfel bij PSV-icoon: Oranje heeft een speler als Simons nodig

Geen enkele twijfel bij PSV-icoon: "Oranje heeft een speler als Simons nodig"

29-11-2022 14:11

Volgens Willy van de Kerkhof bestaat er geen enkele twijfel over: Xavi Simons moet starten in het Nederlands elftal. Volgens het PSV-icoon is het tijd om de negentienjarige middenvelder voor de leeuwen te gooien en is daarbij Qatar de perfecte tegenstander. Dat zegt hij in JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur.

"Niet is appeltje eitje op dit WK", steekt Van de Kerkhof van wal in JUICHEN! de podcast van VoetbalPrimeur. "Qatar moet wel te kloppen zijn en dat kun je maar door één ding doen: doelpunten maken. Dan heb je een speler als Xavi Simons nodig. Hij is wat directer en brengt wat meer spelvreugde erin. Hij is opportunistisch en aanvallend ingesteld."

Volgens Van de Kerkhof is Qatar de tegenstander bij uitstek om Simons te laten spelen. "Ik zou hem sowieso een kans geven, want in principe zijn we al geplaatst natuurlijk. In '78 hadden we wat wijzigingen in de vaste selectie en toen ging het elftal ineens draaien. Ik verwacht dat met Xavi Simons ook. Je krijgt toch een extra impuls in het elftal. Ik zou als ik Van Gaal was hem zeker opstellen."