Vitesse legt de druk bij de UEFA: 'We kijken uit naar de loting'

12 december om 14:38
Laatste update: 12 december om 15:57

Vitesse gaat naar alle waarschijnlijkheid door in de Conference League, maar trainer Thomas Letsch durft de slingers nog niet op te hangen. Hoewel de UEFA heeft laten weten dat er geen vervangende datum voor Tottenham Hotspur - Stade Rennes kan worden gevonden, is de Duitser niet uitgesproken.

Tottenham gaat bij een 2-0 winst op Rennes door, maar vanwege coronabesmettingen kon de wedstrijd van afgelopen donderdag niet doorgaan. Mocht deze niet in worden gehaald, dan gaat Vitesse door. Daar ziet het wel naar uit, maar zeker is het nog niet. 

"Het waren een paar gekke dagen, niemand weet wat het uiteindelijk waard is", zegt Letsch tegen ESPN. "Ik denk dat het enige dat de UEFA kan doen, is Rennes een reglementaire 3-0 overwinning geven, maar er is nog niets besloten. Ik wil niet te vroeg juichen, maar wij vinden wel dat we in de play-offs horen. We kijken uit naar de loting."

Als de UEFA niet voor maandag besloten heeft, komt er in de koker een balletje waar Vitesse/Tottenham op staat. Ook dat heeft gevolgen. "Dan kunnen we ook niet tegen Leicester City of PSV spelen en dat is weer niet eerlijk voor de rest van de competitie. Ik hoop dat de UEFA snel beslist."