Wie is Sean Steur, het zestienjarige supertalent dat heeft bijgetekend bij Ajax?

Wie is Sean Steur, het Ajax-talent dat op interesse van PSV kan rekenen?
8 juni om 12:09
Laatste update: 8 juni om 12:09

Sean Steur leek lange tijd op weg naar PSV, maar blijft volgens geluiden alsnog bij Ajax. Wie is de talentvolle middenvelder die momenteel onder contract staat bij de Amsterdammers? VoetbalNieuws.nl je meer over de speler.

Steur is geboren op 11 januari 2008 in Volendam. De middenvelder speelt al vanaf zijn achtste bij Ajax en heeft sindsdien indruk gemaakt met zijn vaardigheden en spelinzicht. Met een achtergrond in een dorp dat bekend staat om zijn rijke voetbaltraditie, heeft Steur zichzelf ontwikkeld tot een technisch begaafde middenvelder.

Wat voor speler is Steur?

Al op jonge leeftijd werd het talent van Steur ontdekt. Hij begon zijn jeugdopleiding bij Ajax. In de jeugdteams van de Amsterdammers heeft de middenvelder zijn talent verder kunnen ontwikkelen. Hij speelt momenteel voor Ajax Onder-17 en heeft dit seizoen 31 wedstrijden gespeeld, waarin hij zeven doelpunten maakte en zeven assists gaf. Op de laatste speeldag van het seizoen maakte Sean zijn debuut als profvoetballer door in te vallen bij Jong Ajax tegen Jong AZ. Zijn vermogen om het spel te lezen en de bal met precisie te verplaatsen, gecombineerd met zijn dribbelvaardigheden, maken hem tot een dynamische en invloedrijke speler. Dit heeft ertoe geleid dat hij ook internationaal zijn opwachting heeft gemaakt.

Interlands Steur

Sean Steur heeft al zeven interlands op zijn naam staan voor Nederland Onder-16. Hoewel hij nog niet heeft gescoord, is hij zes van deze wedstrijden in de basis gestart. Dit getuigt van het vertrouwen dat de coaches in zijn capaciteiten hebben. Zijn inzet en doorzettingsvermogen op het veld hebben ervoor gezorgd dat hij als een van de veelbelovende talenten van zijn generatie wordt gezien.

PSV was gelange tijd nadrukkelijk in de markt, maar Steur zou ondertussen een driejarig contract bij Ajax hebben getekend. Dat ging echter niet makkelijk. De jongeling wilde pas tekenen toen het sportieve plaatje voor hem perfect was.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!