Transfernieuws

'Ajax heeft genoeg gezien: Ocampos en duo verdedigers mogen vertrekken'

'Ajax heeft genoeg gezien: Ocampos en duo verdedigers mogen vertrekken'

28-11-2022 15:15 Laatste update: 15:36

Ajax is maandag naar het Spaanse Marbella afgereisd zonder Lisandro Magallán, Kik Pierie en Lucas Ocampos. Het drietal spelers heeft te horen gekregen geen toekomst meer in Amsterdam te hebben. Dat meldt Het Parool.

Alfred Schreuder heeft 27 spelers geselecteerd voor het trainingskamp in Zuid-Spanje. Op de lijst namen stonden Magallán, Pierie en Ocampos al niet en dat blijkt dan ook niet zonder reden. De onderhandelingen met laatstgenoemde en zijn eigenlijke werkgever Sevilla zijn in volle gang om een voortijdige terugkeer te bewerkstelligen, meldt Het Parool.

Volgens de op Amsterdam georiënteerde krant is het 'niet uitgesloten' dat het contract van Magallán ontbonden gaat worden. De Argentijn streek vier jaar geleden neer bij Ajax, nadat er negen miljoen euro aan Boca Juniors was betaald om hem los te weken. Diverse uitleenbeurten ten spijt: uitgroeien tot een vaste waarde wist de centrumverdediger nooit. Illustratief voor zijn uitzichtloze situatie is het aantal speelminuten dat hij dit seizoen in actie kwam voor Ajax 1: slechts twintig.

Pierie is dit jaar weer terug bij Ajax (in het beloftenelftal) nadat hij twee jaar uitgeleend werd aan FC Twente. In Enschede wist hij amper te overtuigen en ook bij de regerend landskampioen is geen toekomst voor de verdediger die in 2020 nog voor vier miljoen euro overstapte van sc Heerenveen. Meerdere clubs zijn volgens Het Parool geïnteresseerd in Pierie. Hij ligt nog tot medio 2024 vast in Amsterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!