Reactie

Oud-Eredivisiespeler maakt indruk bij Marokko: 'Heb hem nog nooit zo goed gezien'

Oud-Eredivisiespeler maakt indruk bij Marokko: 'Heb hem nog nooit zo goed gezien'

27-11-2022 23:56

Sofyan Amrabat heeft zich populair gemaakt bij Hans Kraay jr. De analist zag de voormalig Eredivisiespeler uitblinken tegen België en is van hem onder de indruk.  

"We hebben een opvolger van Karim El Ahmadi: Sofyan Amrabat", begint Kraay jr. bij het programma WK-praat op ESPN. "Ik heb hem nog nooit zo goed gezien, niet in Nederland, niet in Italië. Hij is zo afgetraind, zo fit. Hij kan zonder mensen in elkaar te stompen ballen afpakken."

"Ik vind Sofyan met het centrale duo echt de belangrijkste speler van het Marokkaanse elftal. Dat hebben ze nu ook in die twee wedstrijden laten zien", sluit El Ahmadi zich aan bij de woorden van de analist. De voormalig Marokkaans-international speelde met Amrabat samen bij Feyenoord. "Hij is ook echt een persoonlijkheid. Als hij niet speelde dan zag je echt een chagrijnige Sofyan. Dat je op zo’n jonge leeftijd toen al zo chagrijnig kon zijn dat je niet alles speelde, vond ik echt bewonderingswaardig."

Na zijn mislukte periode bij Feyenoord vertrok Amrabat naar de Serie A. Bij Hellas Verona viel hij op, waarna hij naar Fiorentina verkaste. "Italië heeft hem echt goed gedaan. Veel vertrouwen gekregen en veel wedstrijden gespeeld tegen topspelers, dat zie je nu terug op het WK. Hoe hij vandaag bezig was, ja", besluit El Ahmadi.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!