Nieuws

Marokko boekt knappe overwinning op België en pakt de koppositie in de poule

Marokko boekt knappe overwinning op België en pakt de koppositie in de poule

27-11-2022 15:56 Laatste update: 16:04

Marokko heeft zondagmiddag weten te stunten tegen België. De tweede groepswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van de Rode Duivels, die alle zeilen moeten bijzetten om zich nog te plaatsten voor de achtste finale.

Marokko werd in de openingsfase een tijdje onder druk gezet door de Belgen, die via Batshuayi en Meunier een aantal mogelijkheden kregen op de voorsprong. De Rode Duivels beloonden zichzelf niet en dus bleef Marokko in de wedstrijd. Op slag van rust leek Hakim Ziyech gouden zaken te doen door een vrije trap binnen te schieten. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

In het tweede bedrijf was België erg slordig en dat werd keihard afgestraft door de Marokkanen. Abdelhamid Sabiri schoot de 0-1 binnen en in de absolute slotfase maakte de ingevallen Zakaria Aboukhlal de tweede van de middag op aangeven van Ziyech. Door de knappe winstpartij doet Marokko uitstekende zaken in de strijd om een plek bij de laatste zestien. De laatste groepswedstrijd wordt gespeeld tegen Canada, terwijl de Belgen een lastig karwei staat te wachten tegen Kroatië.
 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie