Nieuws

Verbazing bij De Bruyne na ontvangen MOTM-trofee: 'Ligt misschien aan mijn naam'

Verbazing bij De Bruyne na ontvangen MOTM-trofee: 'Ligt misschien aan mijn naam'

24-11-2022 08:22 Laatste update: 09:22

Kevin de Bruyne werd woensdagavond tot zijn eigen verbazing tot Man of the Match gekroond na de wedstrijd tussen België en Canada. De Belgische spelmaker was niet tevreden over zijn eigen spel en begrijpt dan ook niet waarom hij de prijs in ontvangst mocht nemen.

Niet De Bruyne, maar Thibaut Courtois had volgend de meeste analisten tot man van de wedstrijd gekroond moeten worden. De Belgische keeper hield zijn ploeg in de eerste helft meerdere keren knap op de been, met onder meer een gekeerde strafschop van Bayern München-back Alphonso Davies.

Ook De Bruyne zelf had de prijs niet verwacht en reageerde verbaasd tijdens het in ontvangst nemen van de prijs. "Ik denk niet dat ik een goeie wedstrijd gespeeld heb en ik weet ook niet waarom ik deze trofee gekregen heb. Het zal misschien aan mijn naam liggen", klonk het.

Ook over de teamprestatie was de middenvelder van Manchester City niet tevreden. "We speelden als team niet goed genoeg. We konden geen oplossingen vinden en begonnen heel slecht. In de tweede helft kwam er iets meer ruimte toen we onder hun manier van druk zetten uit konden komen, maar ik denk niet dat we goed speelden, inclusief mezelf. We hebben in ieder geval een manier gevonden om te winnen", liet hij los bij Sporza.