Reactie

De Bruyne kreeg het tegen Canada aan de stok met Alderweireld en verklaarde waarom

De Bruyne kreeg het tegen Canada aan de stok met Alderweireld en verklaarde waarom

24-11-2022 07:29

België speelde woensdag een draak van een wedstrijd tegen Canada, maar won net. Dat zag ook Kevin de Bruyne, die de Noord-Amerikanen het betere van het spel zag hebben in de eerste helft. Dat leidde zelfs tot een woordenwisseling met ploeggenoot Toby Alderweireld.

De Bruyne – die tot zijn eigen verbazing de Man of the Match-trofee in ontvangst mocht nemen – was enigszins aangeslagen. "Nee, het was niet goed. Vooral in de eerste helft. We vonden geen ruimtes door onze manier van opbouwen, terwijl die ruimtes er wel waren. In de rust hebben we het bijgestuurd en ging het iets beter", aldus de Rode Duivel bij Sporza.

Dat gevoel leek de middenvelder van Manchester City ook kenbaar te willen maken aan zijn ploeggenoten. Na het doelpunt van Michy Batshuayi vond er een discussie plaats met Alderweireld. "Het ging over voetbalzaken. Zoals ik zei: er lag meer ruimte dan misschien werd gezegd. Daar ging het over. We zochten te vaak de lange bal, terwijl er ruimte was. Ach, zo'n discussie is geen probleem. Kijk, als je niet top bent, moet je de wedstrijd op een andere manier proberen te winnen."

Ondanks het slechte spel, gaat België na speelronde één alsnog aan kop in de poule. Dat komt doordat groepsgenoten Kroatië en Marokko eerder op de dag met 0-0 gelijkspeelde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!