Nieuws

Ecuador rekent op topscorer Valencia: spits traint mee en lijkt fit

Ecuador rekent op topscorer Valencia: spits traint mee en lijkt fit

22-11-2022 17:51

Nederland mag rekenen op Enner Valencia wanneer het vrijdag tegenover Ecuador staat. De spits, die twee keer scoorde tegen Qatar, trainde dinsdag mee en lijkt fit genoeg om te starten in het tweede groepsduel.

Valencia was belangrijk met twee doelpunten op zondag, maar viel geblesseerd uit in het duel met Qatar. Volgens teamarts Chamilo Chiquito zijn er weinig zorgen bij de nationale ploeg. "Het gaat om een verstuiking. We hebben goede hoop dat hij vrijdag kan spelen."

Het was dinsdag duidelijk dat Valencia fit genoeg is: de spits trainde mee met de ploeg en deed mee aan de warming up. De media mocht alleen het eerste kwartier van de training bijwonen, dus heel veel meer is niet duidelijk. Valencia wist in 2014 ook al drie keer te scoren op het WK, tegen Zwitserland en Honduras. 

Bondscoach Gustavo Alfaro liet zondag al weten zich geen zorgen te maken over de fitheid van zijn speler. "Valencia gaat spelen, dat is zeker", stelde Alfaro destijds nog vol zelfvertrouwen. Ecuador en Nederland zijn tot nu toe foutloos in Groep A en hebben allebei drie punten verzameld na het eerste duel. Een overwinning op Ecuador zou voor Nederland al een enorme stap richting de achtste finales zijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!