Nieuws

Ecuador hoeft sterspeler niet te missen: 'Valencia gaat spelen tegen Nederland'

Ecuador hoeft sterspeler niet te missen: 'Valencia gaat spelen tegen Nederland'

20-11-2022 21:28 Laatste update: 21:32

Enner Valencia zal in de wedstrijd tussen Ecuador en het Nederlands elftal gewoon in actie komen. De sterspeler van de Zuid-Amerikanen was twee keer trefzeker tegen Qatar, maar  werd ijdens het duel gewisseld vanwege klachten aan zijn knie.

Valencia schoot zijn land naar de overwinning in de openingswedstrijd van het WK 2022. In de tweede helft werd hij gewisseld en dat kwam door knieklachten. Ondanks dat zal hij toch spelen als Ecuador het in de tweede groepswedstrijd opneemt tegen Oranje. "Hij gaat spelen tegen Nederland. Daar bestaat geen twijfel over", reageert bondscoach Gustavo Alfaro na afloop op de persconferentie.

Het Nederlands elftal speelt maandag het eerste groepsduel tegen Senegal. Vrijdagmiddag nemen de mannen van bondscoach Louis van Gaal het op tegen Ecuador en dinsdag 29 november staat de laatste wedstrijd van de poulefase op het programma, tegenstander is gastland Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!