Opstellingen

Argentinië begint met Messi en Tagliafico, pijnlijke reservebeurt voor Martínez

Argentinië begint met Messi en Tagliafico, pijnlijke reservebeurt voor Martínez

22-11-2022 10:15
2

De opstelling van Argentinië voor het eerste duel op het WK met Saoedi-Arabië is bekend. In de basiself van één van de favorieten voor de eindzege is geen plek weggelegd voor Lisandro Martínez. Lionel Messi begint wel gewoon in de basis.

Over het meespelen van de sterspeler en aanvoerder was eerder deze week nog twijfel toen Messi een aantal trainingen liet schieten. Dat had alles te maken met een opgezwollen enkel. Maandag nam La Pulga de laatste twijfel weg en gaf hij aan fit genoeg te zijn om te kunnen beginnen en zich 'goed' te voelen. Naar die woorden heeft bondscoach Lionel Scaloni geluisterd: Messi begint vanaf de eerste minuut.

Opvallend is de reservebeurt voor oud-Ajacied Martínez. De huidge Manchester United-verdediger kent een fantastisch seizoen, blinkt vrijwel wekelijks uit in de Premier League, maar moet het doen met een plekje op de bank. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Nicolás Otamendi en Christian Romero, terwijl er op de linksbackpositie een basisplaats voor Nicolás Tagliafico is ingeruimd. Nahuel Molina start als rechtervleugelverdediger.

Rodrigo de Paul en Leandro Paredes beginnen als controleur met de op papier zwakste tegenstander uit poule C. Alejandro 'Papu' Gómez staat voor het duo opgesteld. De voorhoede wordt gevormd door Ángel Di Mariá, Lautaro Martínez en Lionel Messi.

De opstelling van Argentinië: Martínez; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; Paredes, De Paul, Goméz; Messi, Di María, Martínez;