Opstellingen

Opstelling Oranje bekend: Noppert op goal, De Ligt en Berghuis ook in de basis

Opstelling Oranje bekend: Noppert op goal, De Ligt en Berghuis ook in de basis

21-11-2022 15:45 Laatste update: 15:48
6

De elf namen die het om 17.00 uur op gaan nemen voor Oranje tegen Senegal zijn bekend. Bondscoach Louis van Gaal kiest voor Andries Noppert op goal en Steven Berghuis in de basis. Matthijs de Ligt krijgt de voorkeur boven Jurriën Timber. 

Zoals verschillende Nederlandse media al aankondigden staat Noppert onder de lat bij het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen maakt zich op voor zijn debuut in Oranje. Feyenoord-sluitpost Justin Bijlow en Ajax-keeper Remko Pasveer moeten op de bank plaatsnemen.

Ook werd maandag bekend dat Matthijs de Ligt de voorkeur zou gaan krijgen. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad bleken het bij het juiste eind te hebben. Dat betekent dat Jurriën Timber op de bank moet plaatsnemen. Mogelijk dat zijn mindere vorm bij Ajax hem de das om heeft gedaan.

Steven Berghuis is de compagnon van Frenkie de Jong op het middenveld tegen Senegal. Dat betekent dat Teun Koopmeiners en Marten de Roon op de bank moeten beginnen. Het duo van Atalanta Bergamo is verdedigend wellicht beter dat Berghuis, maar Van Gaal gaf al aan dat hij koos voor meer creativiteit door de afwezigheid van Memphis Depay. De aanvaller begint op de bank omdat hij nog niet honderd procent fit is. 

De opstelling: Noppert; De Ligt, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Jong, Berghuis, Gakpo, Blind; Janssen, Bergwijn