Nieuws

'Van Gaal zet deur op een klein kiertje voor meespelen Memphis tegen Senegal'

'Van Gaal zet deur op een klein kiertje voor meespelen Memphis tegen Senegal'

16-11-2022 19:21
1

Louis van Gaal laat de deur op een kier voor het meespelen van Memphis Depay in de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal. Wellicht een beetje tegen beter weten in, maar toch. In de Kick-off Qatar podcast van De Telegraaf bespreken Valentijn Driessen, Mike Verweij en Pim Sedee de laatste ontwikkelingen rondom het Nederlands elftal.

Denzel Dumfries en Memphis Depay verschenen woensdagochtend allebei op het trainingsveld in Doha, waar Van Gaal de eerste training leidde. "Het is een meevaller dat beide heren weer op het veld staan en ook Memphis fit begint te worden", aldus Verweij. "Vrijdag zei Van Gaal nog dat hij absoluut niet zou spelen tegen Senegal, maar nu werd er toch een heel klein beetje ruimte gecreëerd. De verwachting is er echter niet naar. Ik denk dat zijn frisheid later in het toernooi wel een groot voordeel kan zijn."

Van Gaal wilde volgens de mannen nog niets kwijt over de eerstvolgende tegenstander. De bondscoach zou notabene zelf in het vliegtuig beelden hebben bekeken van de regerend Afrikaans kampioen. "Daar wil hij inderdaad niets over kwijt. Hij wil Senegal niet veel wijzer maken dan ze al zijn en geef hem eens ongelijk. Dan weten ze straks hoe de coach van de tegenstander over hen denkt. Ik ga er echter niet vanuit dat Oranje wakker ligt van Senegal, want Mané speelt niet en hun andere leider, Koulibaly, is ook uit vorm bij Chelsea", stelt Driessen.

Tenslotte ging het nog over de onvermijdelijke discussie over de mensenrechten in Qatar. Daar zei Van Gaal ook het een en ander over op de persconferentie. Zo zouden we de Qatarese cultuur moeten respecteren en ook naar onze eigen normen en waarden moeten kijken. "Dat is natuurlijk nogal bagatelliserend. Hugo Lloris stelde eerder al zoiets door de OneLove-band wellicht niet te zullen gaan dragen. Wat dat betreft hebben wij in Virgil van Dijk wel echt een boegbeeld die de boodschap uitdraagt."