Nieuws

Oranje traint woensdag met Memphis én met Dumfries in snikheet Doha

Oranje traint woensdag met Memphis én met Dumfries in snikheet Doha

16-11-2022 11:16

Het Nederlands elftal is woensdagmiddag met alle 23 veldspelers op het trainingsveld verschenen. Dat betekent dat Denzel Dumfries en Memphis Depay ook van de partij waren. Het duo kampte onlang met een blessure.

De Internazionale-rechtsback viel in de laatste wedstrijd tegen Atalanta Bergamo voor het WK uit met een blessure. Even leek het erop dat er gevreesd moest worden voor een knieblessure, maar een scan bracht geen schade aan het licht. Memphis staat op zijn beurt al bijna twee maanden buitenspel met een bovenbeenblessure die hij opliep tijdens de voorgaande interlandperiode.

In het snikhete Doha - om 12.30 uur lokale tijd was het kwik al gestegen naar 32 graden celcius - was de oefensessie een kwartier toegankelijk voor de pers. De drie keepers in de selectie (Remko Pasveer, Justin Bijlow en Andres Noppert) werkten een aparte training af. Maandag start het WK voor Oranje met een wedstrijd tegen Senegal. Naar alle waarschijnlijkheid ontbreekt sterspeler Sadio Mané bij de Afrikanen. Het is nog niet bekend of Dumfries en/of Memphis in de basis kunnen beginnen.