Martínez ziet gevaar voor België: 'Zijn gebrek aan speelminuten is een probleem'

16 november om 09:58
Laatste update: 16 november om 10:50

Het zou goed kunnen dat Eden Hazard aankomende week aan zijn laatste toernooi met België begint, stelt bondscoach Roberto Martínez. De aanvaller van Real Madrid is pas 31 jaar, maar kampt geregeld met blessures waardoor hij de laatste jaren weinig aan spelen toe is gekomen.

Met Hazard in de selectie speelde België in totaal twee WK's, die van 2014 in Brazilië en van 2018 in Rusland. Tijdens laatstgenoemde toernooi was de aanvoerder van de Rode Duivels in bloedvorm met zijn Robbiaanse dribbels, maar dan vanaf de linkerkant. Eén jaar later verkaste de linksbuiten in clubverband van Chelsea naar Real Madrid, waarna het bergafwaarts is gegaan met zijn carrière.

"Of het zijn laatste toernooi wordt? Dat kan", zegt Martínez tegen AS. "Niemand kan dat voorspellen, maar eens de 30 voorbij is het normaal dat je begint te kijken hoeveel van die grote events je nog staan te wachten. Maar of dat bij Eden het geval is..."

Sinds zijn komt bij Real is Hazard niet meer de gevreesde speler die hij bij Chelsea was. Vele blessure hebben ervoor gezorgd dat zijn speeltijd drastisch is afgenomen. "Zijn gebrek aan speelminuten is een probleem, maar we kennen de kwaliteiten en de ervaring van Eden. Zijn rol, wat hij de kleedkamer bijbrengt. Hij mag dan wel weinig competitieritme hebben, hij kan ons echt heel veel bijbrengen. We moeten hem de kans geven om zichzelf te zijn, om hem plezier te laten uitstralen."