Hazard wil nog slagen bij Real: 'Wil Madrid niet verlaten, maar het is moeilijk'

14 november 2022 om 18:57
Laatste update: 14 november 2022 om 20:44

Eden Hazard lijkt nog niet klaar te zijn bij Real Madrid. De Belg zit in de Spaanse hoofdstad voornamelijk op de bank, maar is strijdbaar en wil nog steeds voor een basisplaats blijven vechten.

Hazard bereidt zich momenteel met het Belgisch elftal voor op het WK in Qatar. Op de persconferentie ging de Belg in op zijn situatie bij Real. "Ik wil Madrid niet verlaten. Misschien verandert er iets na het WK. Ik wil spelen, maar het is de coach die zijn keuzes maakt. Ik accepteer het, maar ik wil hem laten zien dat ik het verdien om meer te spelen. Als je niet speelt, is het moeilijk", begon Hazard, die niet zijn beste periode als profvoetballer achter de rug heeft. "Ik heb een paar moeilijke maanden achter de rug waarin ik het tempo niet op kon pakken. Nu moet ik laten zien dat ik het kan blijven doen. Ik twijfel niet aan mezelf, maar ik begrijp dat anderen dat wel doen."

Net nu het WK voor de deur staat, lijkt Hazard weer volledig fit te zijn. De aanvoerder van de Belgen verwacht van grote waarde te kunnen zijn voor zijn ploeg. "Ik ben mijn kwaliteit niet ineens kwijtgeraakt. Dit is mijn derde WK en ik wil laten zien dat België op hun aanvoerder kan blijven rekenen en dat ik alles wil geven. Sommigen van ons hebben een leeftijd bereikt waarop je uit het team kunt vallen. Maar niet voordat je er helemaal voor gaat in Qatar."

Met Hazard werkt België momenteel toe naar de groepswedstrijden tegen Marokko, Kroatië en Canada op het WK in Qatar. Voordat de Rode Duivels aan de groepsfase beginnen, staat aanstaande vrijdag eerst de vriendschappelijke wedstrijd tegen Egypte op het programma.