Nieuws

Hazard 'gewoon' basisspeler op WK: 'Kan wedstrijd meer beïnvloeden als hij start'

Hazard 'gewoon' basisspeler op WK: 'Kan wedstrijd meer beïnvloeden als hij start'

28-10-2022 18:40

Ondanks dat Eden Hazard dit seizoen nog maar 98 minuten maakte voor Real Madrid, is hij tijdens het WK 'gewoon' beoogd basisspeler van België. Bondscoach Roberto Martínez vindt dat Hazards waarde voor De Rode Duivels niet onderschat moet worden. Dat zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

De grote concurrent van Hazard, Leandro Trossard, kent een ijzersterk seizoen in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. "Er wordt terecht over Trossard gesproken. Niet veel spelers maakten ooit een hattrick op Anfield of scoorden tegen Manchester City en Tottenham Hotspur. Hij heeft de persoonlijkheid om grote momenten te beïnvloeden", aldus Martínez, die sinds 2016 aan het roer staat bij België en zijn derde eindtoernooi gaat coachen.

"Maar er kan geen discussie bestaan over het belang van Eden voor de nationale ploeg, met zijn carrière en ervaring. Hij was een van de sleutelspelers in 2018. Ook dat is een belangrijke ervaring. Eden is een speler die wedstrijden meer kan beïnvloeden als hij start. Hij is niet gewend om het tempo van een wedstrijd te moeten oppikken als invaller."

Het feit dat Hazard bij de Madrilenen weinig speelt, is volgens hem niet relevant. "Vincent Kompany was het perfecte voorbeeld in Rusland. Hij had lang niet gespeeld en werkte dan vier opeenvolgende wedstrijden in zeer korte tijd af. Dat komt omdat je 24 uur met elkaar kunt werken én door de adrenaline op een WK. We zullen Eden iedere dag helpen om zijn beste niveau te bereiken."

België start het WK op 23 november tegen Canada. Vier dagen later is Marokko de tegenstander. Op 1 december vindt de laatste wedstrijd in poule F plaats, tegen vice-wereldkampioen Kroatië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!