Nieuws

Depay voelt zich als vanouds: 'Ik timmer aan de weg en voel me fit'

Depay voelt zich als vanouds: 'Ik timmer aan de weg en voel me fit'

14-11-2022 20:56 Laatste update: 21:16
1

Memhpis Depay lijkt klaar te zijn voor het WK. Door zijn blessure leek de aanvaller nog een twijfelgeval te zijn, maar de aanvaller stelt zelf dat het goed met hem gaat.

Depay kwam de laatste weken niet in actie bij FC Barcelona door een blessure die hij opliep bij het Nederlands elftal. Hoewel de Nederlander geen minuut meer speelde voor de Catalanen, kwam het WK nooit echt in gevaar stelt hij. "Zolang je niet na hoeft te denken bij een actie, dan weet je dat het goed gaat en dat je terugkomt. Ik voel me als vanouds", sprak Memphis bemoedigend bij de NOS. "Ik timmer aan de weg en voel me fit. De afgelopen weken heb ik keihard getraind."

Op de persconferentie van afgelopen vrijdag gaf bondscoach Louis van Gaal al aan dat de sterspeler niet vanaf de eerste minuut zal starten in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal, al had Depay zelf graag wel in basis gestaan. "Het was moeilijk om te horen dat ik niet ga starten. Maar alles heeft een reden en de trainer heeft een visie met het team. We communiceren goed met elkaar." De 28-jarige aanvaller geeft aan dat het niet altijd makkelijk is als je niet fit bent. "Voetballer zijn is niet altijd makkelijk. Goed eten en slapen, dat is natuurlijk standaard. Maar er komt mentaal veel meer bij kijken als je een atleet bent. Ik ben trots dat ik weer fit ben."