Nieuws

Van Gaal zorgt voor onbegrip bij Meijer: 'Cillessen de beste keeper van Nederland'

Van Gaal zorgt voor onbegrip bij Meijer: 'Cillessen de beste keeper van Nederland'

11-11-2022 20:22 Laatste update: 20:22
1

NEC-trainer Rogier Meijer begrijpt niets van de keuze van bondscoach Louis van Gaal om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het WK. De oefenmeester van de Nijmegenaren trof vrijdagochtend 'een enorm teleurgestelde man' aan toen hij arriveerde op de club.

Van Gaal koos verrassend genoeg voor Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert en dus reizen Mark Flekken en Jasper Cillessen niet mee naar Qatar. "Toen ik vanochtend op de club kwam, was Jasper net gebeld door de bondscoach", vertelt Meijer in gesprek met de Gelderlander. "Ik trof een enorm teleurgestelde man aan, maar hij was ook verbaasd. Ik heb even met hem gezeten en geluisterd naar zijn verhaal."

"Jasper is afgelopen zomer naar NEC gekomen om wekelijks te keepen en zo een plek af te dwingen in de WK-selectie", vervolgt de trainer van NEC. "Hij heeft het in onze ogen uitstekend gedaan, maar ziet toch zijn WK-droom uiteen spatten. Dat is een hele bittere pil om te slikken. "Ik vind Jasper de beste keeper van Nederland en het dus niet terecht dat hij niet is geselecteerd voor het WK. Ik heb heel veel respect voor de bondscoach, maar ik had een andere keuze gemaakt.”