Nieuws

Willems ambitieus: 'Geef me twee maanden, dan laat ik het nog één keer zien'

Willems ambitieus: 'Geef me twee maanden, dan laat ik het nog één keer zien'

10-11-2022 17:12
1

Jetro Willems liet deze zomer zijn contract ontbinden bij Greuther Fürth en zit sindsdien zonder club. De voormalig Oranje-international laat weten dat hij even toe was aan een 'adempauze'.

"Niks tegen Greuther Fürth, een fijne familieclub, maar ik moest aan mezelf denken. Een maandje of twee vrij zijn, mijn hoofd leegmaken. Dat was wat ik nodig had", zegt Willems in gesprek met Voetbal International. De linkervleugelverdediger speelde op zestienjarige leeftijd al in de hoofdmacht van Sparta Rotterdam. Twaalf jaar later was hij toe aan 'mentale rust'. "We moeten niet vergeten dat voetbal ook een mentaal spelletje is. Als dat onderdeel niet helemaal goed zit, kan dat iets doen met je fysieke gesteldheid."

"Voor veel spelers is het een moeilijke tijd geweest, ook door corona", vervolgt Willems. "En moet je eens zien hoeveel jongens er geblesseerd zijn geraakt. Of wat dacht je van al die spelers die de afgelopen jaren depressief zijn geworden. Dan denk ik: als zij ook een maandje of twee waren gestopt, hadden ze die mentale problemen misschien kunnen voorkomen."

De voormalig Oranje-international is weer klaar om te vlammen. "Ik heb tegen de mensen om me heen gezegd: 'Geef me twee maanden, dan laat ik het nog één keer zien. Dat ik bij de beste linksbacks van Nederland hoor'", aldus Willems.