Nieuws

'Opvallend nieuws uit Spanje: Memphis al in Nederland met toestemming van Barça'

'Opvallend nieuws uit Spanje: Memphis al in Nederland met toestemming van Barça'

08-11-2022 12:01 Laatste update: 12:09
1

Memphis Depay is in Nederland om zich met zijn personal trainer voor te bereiden op het WK in Qatar. Dat meldt het Spaanse Mundo Deportivo.

Memphis ontbrak de laatste weken bij FC Barcelona wegens een bij het Nederlands elftal opgelopen dijbeenblessure. Eind september verliet de aanvaller geblesseerd het veld in het Nations League-duel tussen Oranje en Polen. De aanvaller zou nu met toestemming van de Catalaanse grootmacht naar Nederland zijn afgereisd om zich daar voor te bereiden om het WK. Die toestemming vroeg Memphis al voor het duel met Almería van afgelopen weekend. Eerst verkocht Barça de spits een 'nee', maar na de wedstrijd kreeg Memphis alsnog toestemming. 

Zijn personal trainer zal contact opnemen met de Barça-fysiotherapeuten om het herstel van de Oranje-international zo spoedig mogelijk te laten verlopen. FC Barcelona zelf werkt dinsdagavond tegen Osasuna zijn laatste duel af voor het WK. Vooraf werd al bekend dat Memphis ook dit duel niet zou redden.

Het is niet bekend wat er met hem gaat gebeuren na het WK op de winterse transfermarkt, maar alles wijst erop dat de club zal proberen hem te verkopen. Zijn contract loopt medio 2023 af en zowel Memphis als Barça lijkt niet van plan te verlengen.