Nieuws

PSV weigert schikkingsvoorstel wegens spreekkoren te betalen: 'Niet uit te leggen'

PSV weigert schikkingsvoorstel wegens spreekkoren te betalen: 'Niet uit te leggen'

07-11-2022 22:57
2

PSV is niet van plan om een schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van antisemitische spreekkoren te betalen, meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren zijn niet tegen de boete, maar vindt dat ook homofobe leuze aangepakt moeten worden.

PSV kreeg een schikkingsvoorstel van 20.000 euro nadat fans antisemitische spreekkoren hadden gescandeerd. Het voorval vond plaats tijdens de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal afgelopen juli. De Eindhovenaren zouden dit bedrag aan de KNVB over moeten maken om een tuchtzaak te voorkomen.

Daar stemt PSV nu niet mee in. Volgens algemeen directeur Marcel Brands meet de KNVB met twee maten. Ajax heeft bijvoorbeeld geen berisping gekregen naar aanleiding van homofobe leuzen, iets de Branders een vreemde zaak vinden. De club heeft dan ook besloten om niet te betalen, tenzij het voetbalorgaan besluit om ook iets te doen aan homofobe spreekkoren die de Amsterdamse fans van de tribunes af lieten komen.

"Dit is ook niet uit te leggen aan onze supporters", aldus Brands, die vind dat er sprake is van een ongelijke behandeling. "Rechtsgelijkheid hoort volgens de club in deze te worden toegepast", klinkt het.