Nieuws

Xavi drukt geruchten de kop in: 'WK niet een reden, Memphis heeft echt last'

Xavi drukt geruchten de kop in: 'WK niet een reden, Memphis heeft echt last'

07-11-2022 14:02 Laatste update: 14:07

Xavi Hernández heeft op de persconferentie benadrukt dat Memphis Depay niet de ernst van zijn blessure veinst om geen risico te lopen met uitzicht op het WK in Qatar. De Nederlander viel in de Nations League uit met een bovenbeenblessure en kampt daar nog altijd mee, stelt de trainer van FC Barcelona 

Barcelona speelt dinsdag het uitduel met Almeria en dat was voor Memphis de laatste kans om speelminuten op te doen voordat het WK begint. De Nederlander zit echter deze keer ook niet bij de wedstrijdselectie van de Catalanen. Xavi reageerde op de blessures van Memphis en Jules Koundé. "Zij hebben allebei een kleine blessure en hebben nog last. Ze zijn nog niet in staat om te spelen voor ons. Het is niet uit voorzorg voor het WK."

De Blaugranas troffen in de Champions League al een zware loting in de groep met Bayern München en Internazionale en moeten het in de tussenronde van de Europa League tegen Manchester United opnemen. "Het is alweer de meest ongunstige opponent. Manchester United is een legendarische club en met Erik ten Hag heeft het de weg omhoog gevonden. Ze hebben veel goede spelers. Voor ons is het de slechtst mogelijke loting", besluit Xavi. 

Memphis zal met weinig speeltijd in de benen richting Qatar reizen voor het WK. De aanvaller speelde dit seizoen pas 183 minuten.