Nieuws

Bruggink lovend over PSV'er: 'Hij is echt het cement tussen de stenen'

Bruggink lovend over PSV'er: 'Hij is echt het cement tussen de stenen'

07-11-2022 10:33

Erick Gutiérrez heeft een positieve indruk achtergelaten op Arnold Bruggink tijdens de gewonnen topper tegen Ajax. Volgens de ESPN-analist was de PSV'er een van de beste spelers op het veld.

"Als ik moet kiezen tussen hem of Sangaré, dan zou ik altijd voor Guti gaan", begon Bruggink zijn lofzang over Gutiérrez. "Hij is echt het cement tussen de stenen bij die ploeg. Wat hij heel goed kan is het ritme uit een wedstrijd halen. Hij kan zo maar iemand ondersteboven tikken en dan heeft iedereen weer even de tijd om terug te komen. Dat is wel heel knap om te zien dat hij zichzelf zo heeft aangepast bij PSV. Niet die andere middenvelders, maar hij is nu onomstreden als basisspeler."

Collega-analist Kenneth Perez deelt deze mening. "Als je ziet dat hij binnenkwam als een sierlijke nummer tien en het verschil met hoe hij nu speelt. Dat is wel echt razend knap. Hij bracht vroeger echt voetbal bij PSV, maar nu is hij op een andere manier belangrijk. Gaandeweg kwamen ze er bij de club achter dat je als team eigenlijk niet zonder hem kunt."