Reactie

Koeman over Ihattaren-kwestie: 'Een groot talent moet ook leren van zijn fouten'

Koeman over Ihattaren-kwestie: 'Een groot talent moet ook leren van zijn fouten'

31-10-2022 22:49

Bijna exact drie jaar geleden werd bekend dat Mohammed Ihattaren er officieel voor heeft gekozen om voor het Nederlands elftal uit te komen. Zijn debuut in Oranje lijkt op dit moment alleen verder weg dan ooit. Ronald Koeman, bondscoach in die tijd, betreurt de situatie rondom de spelmaker.

Koeman noemde de keuze van Ihattaren destijds nog 'heel belangrijk voor het Nederlands voetbal', maar nu staat de vlag er toch heel anders bij. De middenvelder kreeg vandaag te horen dat zijn wegen zich met die van Ajax gaan scheiden.  

"Het is natuurlijk heel jammer, want het was een groot talent. Alleen, een groot talent moet ook leren van zijn fouten", begint de toekomstig bondscoach voor de camera’s van ESPN. "Als ik dat van de buitenkant zie dan is dat erg jammer. Nogmaals, de eerste stap moet altijd vanuit de speler komen. Ongetwijfeld heeft Ajax dusdanige redenen om dat niet te doen, maar daar ben ik niet van op de hoogte."

Nog ruim twee maanden en dan mag Koeman zich weer bondscoach van het Nederlands eftal noemen. De voormalig topverdediger begint na het WK aan zijn tweede termijn als leider van Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!