Nieuws

Twente dankzij Steijn in top drie Eredivisie na solide overwinning op RKC Waalwijk

Twente dankzij Steijn in top drie Eredivisie na solide overwinning op RKC Waalwijk

30-10-2022 16:30
1

FC Twente is, in ieder geval voor een week, de nieuwe nummer drie van de Eredivisie. In de eigen Grolsch Veste werd er met 3-0 gewonnen van RKC Waalwijk. Daardoor streven de Tukkers Feyenoord voorbij, dat dit weekend niet in actie kwam.

In de 34e minuut werd er voor het eerst gescoord. Sem Steijn brak de ban na een voorzet van Vaclav Cerny. De Tsjech snelde langs de rechterkant en gaf strak voor op Steijn, die kon binnentikken. Vlak voor rust viel ook de 2-0, wederom van de voet van de pas 20-jarige middenvelder. Deze keer op aangeven van Gijs Smal, waarna een mooi schot vanaf randje zestien volgde.

Joseph Oosting wisselde in de rust tweemaal, dwong zijn ploeg meer vooruit te spelen en kreeg daardoor ook meerdere mogelijkheden. Dat stond Twente grotendeels ook toe. De thuisploeg leek het allemaal wel best te vinden. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het echter nog 3-0. Ricky van Wolfswinkel schoof de bal in het lege doel, nadat Michel Vlap daar in de kluts niet in slaagde.

Zo nestelt de ploeg van Ron Jans zich dus voorlopig in de top drie, wat tot grote tevredenheid stemt in Enschede. RKC neemt na het resultaat plaats op plek negen.