Nieuws

Simons geniet van glansrol bij PSV en hoopt op WK: 'Wie wil dat nou niet?'

Simons geniet van glansrol bij PSV en hoopt op WK: 'Wie wil dat nou niet?'

27-10-2022 22:26
2

Xavi Simons was een van de absolute uitblinkers bij PSV tegen Arsenal (2-0 winst). De middenvelder baalt dat hij niet scoorde en hoopt op een WK-deelname.

"Ja, ik miste wel een goal. Maar ik ben heel vrolijk. Ik heb genoten en het team ook", aldus Simons tegenover ESPN. De technicus zag een goal afgekeurd worden. "Hij telt niet. Volgende keer beter. Er waren veel mensen daar en wilde gewoon scoren. Ik heb genoten. We wisten dat we met veel energie moesten starten. Arsenal staat eerste in de Premier League. Daar heb je wel respect voor." De middenvelder wordt geroemd door zijn goede spel. "Het team staat op één. Als het team goed speelt en ik ook, dan is dat top", laat Simons weten.  

Na het tweeluik tegen Arsenal is duidelijk dat Simons ook fysiek zijn mannetje kan staan. Dat heeft de spelverdeler vooral aan zijn tijd bij Paris Saint-Germain te danken. "Parijs was erg belangrijk voor mij. De Ligue 1 is erg fysiek. Ik moest iets zoeken waar ik ook mijn mannetje kon staan in de wedstrijden. Ik kwam van Barça en geloof me: daar deden we niet veel in de gym. Klein zijn maakt niet uit, als je maar sterk bent." Simons blijft daarom hard werken in het fitnesshonk. "Ik pak het goed op en train hard. Ik geef alles. Het voetbal is gewoon mijn leven. Ik heb niks anders."

Simons lijkt in ieder geval meer en meer kans te maken op een plekje bij de definitieve selectie van Oranje. "Wie weet? De trainer bepaalt en ik sta daar achter. Het is een droom. Wie wilt er nou niet een WK spelen?"