Atlético derde Spaanse teleurstelling, Porto profiteert na vierklapper in Brugge

26-10-2022 23:16 Laatste update: 23:58

Na FC Barcelona en Sevilla is ook de derde Spaanse ploeg uitgeschakeld in de Champions League. Atlético Madrid kwam in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Bayer Leverkusen, waardoor het samen met de Duitsers nog moet uitmaken wie er doorgaat in de Europa League.

Leverkusen, dat met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis begon, kwam al snel op voorsprong. Moussa Diaby schoot hard raak na goed combinatiespel in de zestien. Yannick Carrasco kwam in de twintigste minuut met het antwoord. Na een mooie aanval schoof de Belg de bal in de hoek.

Vlak voor rust nam Leverkusen weer de overhand, dat door dom balverlies van Angel Correa middels Callum Hudson-Odoi kon binnenschieten. De ploeg van Xabi Alonso haalde de rust met die voorsprong, maar hield dat in de tweede helft niet lang vol. Rodrigo de Paul schoot met een geweldige bal van buiten de zestien weer de gelijkmaker op het scorebord.

Atlético stormde voorwaarts en vocht voor de laatste kansen, maar het bleek tevergeefs. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg de thuisploeg na lang VAR-beraad nog een penalty, maar keeper Hrádecký stopte de inzet van Carrasco.

Zo zijn beide ploegen klaar in het grootste Europese clubtoernooi, en mag FC Porto zich rijk rekenen. De Portugezen wonnen met maar liefst 0-4 op bezoek bij Club Brugge, waardoor zij samen met de Belgen naar de volgende ronde gaan. Volgende week worden de plekken op de ranglijst definitief verdeeld, als Porto Atlético ontvangt en Brugge op bezoek gaat bij Leverkusen.