Nieuws

Barcelona roemloos ten onder in Champions League, Bayern veel te sterk

Barcelona roemloos ten onder in Champions League, Bayern veel te sterk

26-10-2022 22:56 Laatste update: 27-10-2022 00:01
5

Al had Viktoria Plzen woensdagavond voor een stunt gezorgd tegen Internazionale (4-0), dan was FC Barcelona alsnog uitgeschakeld geweest in de Champions League. De Catalanen verloren thuis tegen Bayern München met 3-0.

In de tiende minuut was het al raak voor de Zuid-Duitsers. Sadio Mané was de Barça-defensie te slim en te snel af en opende de score. Het was weliswaar randje buitenspel, maar de VAR keurde de goal goed. Om en nabij het halve uur werd het ook 0-2, toen Eric Choupo-Moting de bal door de benen van Marc-André ter Stegen schoof.

Zo keek het al vooraf uitgeschakelde Barcelona bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. In de 55e minuut maakte Serge Gnabry ook de derde, maar deze werd wel wegens buitenspel afgekeurd. Hij viel alsnog in de blessuretijd, toen Benjamin Pavard raak schoot. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd bij Barcelona. Zijn maatje Matthijs de Ligt deed dat bij Bayern. Noussair Mazraoui werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald met geel.

Na vanavond weet Barça dat het voor het tweede jaar op rij is veroordeeld tot de Europa League. Dat zal, ondanks de zware poule, hard aankomen in Camp Nou. Tijd om te treuren is er echter nauwelijks. Komende zaterdag wacht in La Liga de uitwedstrijd tegen Valencia. Bayern speelt op dezelfde dag in eigen huis tegen Mainz.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!