Nieuws

Iniesta vocht tegen depressie in aanloop naar WK 2010: 'Verloor wil om te leven'

Iniesta vocht tegen depressie in aanloop naar WK 2010: 'Verloor wil om te leven'

26-10-2022 22:26

Andrés Iniesta worstelde ooit met een brute strijd tegen depressie. Dat zegt hij in een openhartig interview met The Wild Project, een groot Spaans YouTube-kanaal.

Iniesta, die met het Spaanse nationale elftal tussen 2008 en 2012 alle grote eindtoernooien won, zegt dat het zich afspeelde in het seizoen 2009/2010. Hij kampte destijds met vele blessures. "Toen ik tegen een depressie vocht, was het beste moment van de dag dat ik mijn pillen nam en naar bed ging. Ik verloor de wil om te leven", aldus de 38-jarige middenvelder.

Iniesta schoot later dat seizoen Spanje naar de eerste wereldtitel, ten koste van Nederland. "Ik omhelsde mijn vrouw, maar het was alsof ik een kussen voelde. Ik voelde niets. Ik ben nog steeds in therapie, want ik moet vrede met mezelf hebben. Ik luister graag naar professionals die praten over geestelijke gezondheid en depressie. Uiteindelijk leert het leven je dat zulke zaken iedereen kan treffen. Het gaat niet om materiële dingen. Ik had alle auto's van de wereld kunnen kopen, maar dat maakt je niet gelukkig."

Sinds 2018 speelt de Barça-legende voor het Japanse Vissel Kobe, waar hij naar eigen zeggen nog een jaar wil blijven. "Daarna zien we wel. Ik zou graag terug willen keren naar Barcelona. Het is mijn thuis, maar ik weet nog niet op welke manier: coach, bestuurslid of iets dergelijks."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!