Nieuws

Update: Barcelona ziet 'nieuwe Iniesta' met terugkoopoptie naar de VS gaan

Update: Barcelona ziet 'nieuwe Iniesta' met terugkoopoptie naar de VS gaan

04-08-2022 21:26 Laatste update: 21:23

Riqui Puig verruilt FC Barcelona definitief voor LA Galaxy, meldt transferexpert Fabrizio Romano kenmerkend met zijn here we go. Puig is het kind van de rekening geworden na de koopdrang in Catalonië.

Volgens Romano tekent de behendige middenvelder een contract voor drie jaar in Los Angeles. Barcelona verlangt naar verluid geen transfersom maar een doorverkooppercentage bij een toekomstige verkoop. LA Galaxy staat momenteel negende in de MLS. Na 22 wedstrijden heeft de club een achterstand van achttien punten op koploper LAFC van onder meer Gareth Bale en Giorgio Chiellini.

De Spanjaard doorliep de gehele jeugdopleiding van Barcelona, waarna hij debuteerde in de hoofdmacht van Blaugrana. Jarenlang stond hij te boek als een van de grootste talenten van de club, maar een definitieve doorbraak bleef uit. Door de hevige concurrentie groeide de 22-jarige middenvelder nooit uit tot een vaste waarde. Hierdoor zal zijn aantal La Liga wedstrijden op 41 blijven steken.

Update: FC Barcelona en LA Galaxy hebben de transfer van Riqui Puig wereldkundig gemaakt. de 22-jarige middenvelder, die ooit de nieuwe Iniesta werd genoemd, heeft zijn handtekening voor 3,5 jaar gezet in de VS. Barça heeft wel een belangrijke slag geslagen door een terugkoopoptie te bedingen. Hoe hoog die optie precies is, is niet bekend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!