Nieuws

Arsenal-speler niet onder de indruk van zichzelf: 'Ik geef mezelf een vier'

Arsenal-speler niet onder de indruk van zichzelf: 'Ik geef mezelf een vier'

06-12-2021 13:59 Laatste update: 14:11

Thomas Partey heeft zich zeer kritisch uitgelaten over zijn eigen prestaties bij Arsenal. De middenvelder kwam in de zomer van 2020 voor maar liefst 50 miljoen euro over van Atlético Madrid, waarmee hij de duurste Ghanese voetballer aller tijden werd.  

In gesprek met Sky Sports geeft Partey toe 'dat hij nog niet volledig gewend is aan de Premier League'. Als de interviewer hem vraagt zijn prestaties tot nu toe te een cijfer te geven tussen de één en de tien, is de Ghanees hard voor zichzelf. "Ik geef mezelf een vier, omdat er momenten zijn in wedstrijden waar ik beter moet presteren en focussen."

Ook over zijn prestaties in de wedstrijd tegen Manchester United (3-2 nederlaag) is de 28-jarige Afrikaan negatief. Ondanks dat zijn statistieken verraden dat hij één van de betere spelers van The Gunners was in die wedstrijd. "Aan het begin van de wedstrijd geef ik gelijk twee ballen weg." 

"Er wordt veel van me gevraagd. Persoonlijk weet ik dat beter kan. Ik blijf hard werken en uiteindelijk zullen de resultaten vanzelf komen. Ik kan het team vooral helpen van verdediging naar aanval. Ik moet de wedstrijd beter leren lezen", besluit de zelfkritische Partey.  

Arsenal staat na het verlies op Old Trafford op de zevende plaats in de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta kijkt tegen een achterstand van vier punten aan op de felbegeerde vierde plaats. De Londenaren hebben een wedstrijd minder gespeeld dan West Ham United. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de lucratieve Champions League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!