Ronaldo bereikt nieuwe mijlpaal, Manchester United in spektakelstuk langs Arsenal

02-12-2021 23:21 Laatste update: 03-12-2021 00:22

Manchester United heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van Arsenal. In een spektakelstuk trokken The Mancunians aan het langste eind. De enerverende pot voetbal zal de boeken in gaan als de wedstrijd waarin Cristiano Ronaldo zijn achthonderdste doelpunt aan liet tekenen.

Donny van de Beek nam wederom plaats op de bank. In de eerste wedstrijd na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer mocht de middenvelder tegen Villarreal vanaf het begin meedoen. In de twee volgende wedstrijden was er geen plaats meer voor de Nederlander. Hij viel in de blessuretijd nog kort in voor Bruno Fernandes.

Een kolderiek moment ging vooraf aan de openingstreffer van de wedstrijd. In eerste instantie werd de goal van Emil Smith Rowe wegens een vermeende blessure van doelman David de Gea afgekeurd. Toen na een VAR-interventie bleek dat Manchester United-speler Fred op de voet van de Spaanse keeper was gaan staan, vond de treffer alsnog doorgang.

Op slag van rust liet Fernandes de gelijkmaker aantekenen. Na goed terugleggen van diezelfde Fred schoot de Portugees de bal langs Aaron Ramsdale. Daarmee zorgde hij voor de 1-1 tussenstand.

In de tweede helft hielpen Gabriel Magalhães en Cristiano Ronaldo namens beide ploegen kansen om zeep. Niet veel later scoorde de man – die bij de Ballon d'Or-verkiezing op de zesde plaats eindigde –  wel, na een goede voorzet van Marcus Rashford. Daarmee zorgde het fenomeen uit Portugal voor de 2-1 voorsprong èn voor zijn achthonderdste goal in zijn carrière. Niet veel later schoot Martin Odegaard de ploegen weer naast elkaar.

In de 75ste minuut ging de bal op de stip na een onhandige actie van de Noor. Zo was hij net als zijn Braziliaanse collega Fred aan de andere kant één keer negatief en één keer positief betrokken bij een goal. Ronaldo nam plaats achter de bal en knalde zijn 801ste doelpunt tegen de touwen: 3-2.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor United drie punten mocht bijschrijven dankzij de overwinning op de rivaal uit Londen. Rangnick, nog in afwachting van zijn werkvergunning en daarom op de tribune in plaats van in de dug-out, kan zo tevreden terugkijken op de prestatie van zijn nieuwe ploeg.