Live

LIVE: Ajax verliest in Johan Cruijff Arena met 0-3 van Liverpool (gesloten)

LIVE: Ajax verliest in Johan Cruijff Arena met 0-3 van Liverpool (gesloten)

26-10-2022 22:38 Laatste update: 22:56
1

Ajax neemt het woensdagavond om 21.00 uur op in de eigen Johan Cruijff Arena tegen Liverpool. Voor de Amsterdammers volstaat alleen een overwinning om uitzicht te houden op een langer verblijf in de Champions League. Blijf vóór, tijdens én na afloop van het duel op de hoogte van alle ontwikkelingen in dit liveblog van VoetbalNieuws

Naar alle waarschijnlijkheid kiest Alfred Schreuder ditmaal voor Brian Brobbey in de punt van de aanval, in plaats van Mohammed Kudus. In de vier voorgaande duels in het miljardenbal kreeg de Ghanese Ajax-topscorer in Europa de voorkeur boven de Nederlandse jeugdinternational. 

Na enkele sterke optredens van Brobbey in de afgelopen weken, lijkt hij inmiddels de voorkeur te krijgen boven Kudus. Daarnaast is het de verwachting dat Kenneth Taylor en Devyne Rensch op de bank beginnen in de kraker tegen The Reds. Het duo is net terug van blessures.

Met drie punten uit vier duels, moet Ajax winnen, wil het uitzicht houden op het bereiken van de achtste finales van de Champions League. Liverpool is met negen punten ver weg. Een punt voor de Amsterdammers volstaat voor plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League.

De opstelling van Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Berghuis, Klaassen; Bergwijn, Brobbey, Tadic.

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Elliott; Salah, Núnez, Firmino.