Nieuws

Moniz maand geschorst na anti-racisme-actie in Hongaarse competitie

Moniz maand geschorst na anti-racisme-actie in Hongaarse competitie

26-10-2022 08:00

Ricardo Moniz mag de komende vier wedstrijden niet bijwonen in de Hongaarse competitie. De Rotterdamse trainer liep onlangs van het veld met zijn ploeg na het horen van apengeluiden, die door het uitpubliek werden gemaakt. 

Moniz liet al weten helemaal klaar te zijn met de racistische uitingen in het Hongaarse voetbal en eventueel naar de UEFA of FIFA te stappen. De trainer van Zalaegerszegi TE ontbreekt de komende maand en dat betreurt sportief directeur Attila Dragóner. "We betreuren het dat we hem de komende vier wedstrijden moeten missen, maar we staan op het standpunt dat voor racisme geen plaats is op de velden. Achter dat principe blijven we staan. We zullen daarom sterker uit deze situatie komen", laat de directeur weten. 

Het is niet voor het eerst dat Moniz met dergelijke incidenten te maken krijgt in Hongarije. Het incident gebeurde enkele dagen eerder ook al. "In vier dagen tijd is mijn team twee keer slachtoffer geworden van apengeluiden. Ik heb door de jaren heen echt een incasseringsvermogen opgebouwd, maar afgelopen zaterdag, en ook al woensdag in de beker tegen Kazincbarcikai was het extreem. In dit soort landen moet je hier heel scherp op zijn", liet Moniz toen optekenen.