Nieuws

Van Hooijdonk ziet alternatief voor Rensch in Oranje: 'Specialist op die positie'

Van Hooijdonk ziet alternatief voor Rensch in Oranje: 'Specialist op die positie'

24-10-2022 10:53
4

Als Pierre van Hooijdonk de bondscoach was, dan had hij Bart Nieuwkoop opgenomen in de voorselectie van Oranje voor het WK. De voormalig topspits vindt dat de rechter vleugelverdediger van Union Sint-Gillis het heeft verdiend.

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn 39-koppige selectie met Denzel Dumfries, Devyne Rensch en Jeremie Frimpong plaats voor drie wingbacks. Ook Jurriën Timber – die als centrale verdediger wordt gebruikt – zou daar bij hoge nood kunne spelen. Van Hooijdonk vindt het vreemd dat Rensch wel en Nieuwkoop niet is geselecteerd.

"Rensch heeft een jaar geleden twintig minuten gespeeld bij Oranje toen hij niet speelde bij Ajax. Toen speelde hij als wingback, terwijl hij verder nooit als wingback speelt", aldus Van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

"Nieuwkoop speelt al twee jaar lang alles. Vorig jaar is hij officieus kampioen geworden (Union Sint-Gillis eindigde in de reguliere competitie bovenaan, red.). Dat is een specialist op die positie. Rensch is geen specialist. Ik vind hem er bij Ajax ook niet uitspringen", concludeert de analist.