City legt Brighton over de knie, Haaland komt dichter bij Premier League-record

22-10-2022 18:10 Laatste update: 18:28

Manchester City kende zaterdagmiddag weinig moeite met The Citizens wonnen in eigen huis comfortabel met 3-1. Erling Haaland wist twee keer te scoren voor de thuisploeg en komt steeds dichter bij het Premier League-record van Alan Shearer.

Haaland begon vanaf de aftrap en zag in de openingsfase een dominant City tegen Brighton. Ederson wist de Noorse superspits na ruim twintig minuten spelen te bedienen met een perfecte doeltrap. Haaland ging langs de keeper, schudde zijn verdediger af en tikte binnen. City ging na de openingsgoal verder en mocht vlak voor rust aanleggen voor een strafschop. Haaland faalde niet vanaf de stip en verdubbelde de voorsprong van City. De Noor is nu al zeventien keer trefzeker in elf wedstrijden. Ter vergelijking: Alan Shearer scoorde 34 keer in 38 wedstrijden en dat is nog altijd het Premier League-record.

Brighton kwam in de tweede helft terug door Leandro Trossard. De Belg kent een uitstekende periode bij Brighton en bracht de spanning terug door raak te schieten. Het was echter Kevin de Bruyne die een kwartier voor tijd de wedstrijd op slot gooide met een rake knal.

Door de overwinning komt City weer op één punt van Arsenal te staan, maar de ploeg van Mikel Arteta komt zondag nog in actie en kan het verschil terugbrengen naar vier punten. Brighton is terug te vinden op plek acht.