Nieuws

Zorgen om Oblak na botsing: 'Gewisseld omdat hij zich niets meer herinnerde'

Zorgen om Oblak na botsing: 'Gewisseld omdat hij zich niets meer herinnerde'

16-10-2022 10:51

Atlético Madrid houdt de situatie van Jan Oblak met de nodige zorg in de gaten. De Sloveense sluitpost raakte in het duel met Athletic Bilbao geblesseerd aan zijn hoofd en kan zich niets meer herinneren van het voorval. 

Oblak raakte twintig minuten voor tijd in botsing met Alex Berenguer en ging naar de grond. Ivo Grbic nam de plek van de doelman in, had een aantal fijne reddingen in huis en zorgde er mede voor dat Los Colchoneros met een 0-1 overwinning van het veld stapte. Er zijn echter zorgen om de Sloveense doelman. "Jan herinnert zich niet veel meer van het incident", stelde trainer Diego Simeone na de wedstrijd tegenover Diario AS. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar dat vertelde de arts mij."

De Madrileense club bracht een officieel statement naar buiten over de toestand van de doelman. Zijn toestand werd beschreven als "een lichte hersenschudding en een blessure aan de rechterschouder." De nodige neurologische tests zijn al uitgevoerd door de club en daar kwam niets schrikbarends uit. Atlético heeft de komende weken een druk en belangrijk schema voor de boeg en het is de vraag of de Sloveen op tijd hersteld zal zijn.