Nieuws

'Goed nieuws voor Barça richting El Clásico, verdediger op tijd fit voor kraker'

'Goed nieuws voor Barça richting El Clásico, verdediger op tijd fit voor kraker'

15-10-2022 19:34

Jules Koundé is op tijd hersteld van zijn blessure en is inzetbaar tijdens El Clásico, die zondag plaatsvindt, schrijft RMC Sport. Trainer Xavi Hernández had niet veel opties meer in de centrale verdediging en zal opgelucht ademhalen. 

Koundé blesseerde zich bij het nationale elftal van Frankrijk en het was maar de vraag of de verdediger op tijd zou herstellen voor de belangrijke kraker tussen de nummers één en twee van de Primera División. Xavi zegt zaterdag, daags voor het duel, dat de speler "Honderd procent gelukkig en in goede fysieke vorm" is. Barcelona moet het in de verdediging al stellen zonder Andreas Christensen en Ronald Araujo. De recente optredens van Gerard Piqué zal ook menig Barcelona-fan niet geruststellen. 

Het Spaanse medium schrijft dat de kans aanwezig is dat Koundé direct in de basis start tegen De Koninklijke. In de Primera División gaat het uitstekend voor Barcelona, dat de koppositie in handen heeft, maar in de Champions League zit de situatie anders in elkaar. De Catalanen staan op de rand van uitschakeling in de groepsfase na het gelijkspel tegen Internazionale. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!