Nieuws

Shirtveiling voor herstel Donny van Iperen na afloop AZ - Feyenoord

Shirtveiling voor herstel Donny van Iperen na afloop AZ - Feyenoord

14-10-2022 17:50 Laatste update: 17:50

De wedstrijdshirts die komende zondag tijdens de topper AZ – Feyenoord worden gedragen, worden na afloop geveild. De opbrengst gaat naar de familie van Donny van Iperen. De oud-jeugdspeler van AZ lag na een tragisch ongeluk lang in coma, maar kan inmiddels weer praten en is bezig aan zijn herstel. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Op 6 augustus van dit jaar sloeg het noodlot toe toen Van Iperen, speler van het Moldavische FC Zimbru Chisinau, hard in botsing kwam met de keeper van de tegenstander. Hij raakte in coma en ging meteen naar het ziekenhuis in de Moldavische hoofdstad. Een week later werd hij naar Nederland gebracht, om daar te kunnen worden behandeld.

De oud-verdediger van onder meer Telstar en Go Ahead Eagles kan dus inmiddels weer praten. Zijn broer Joey reageerde eerder al eens in het AD. "Hier hadden we alleen maar van kunnen dromen." Om Van Iperen te kunnen steunen bij zijn herstel, worden de shirts door beide ploegen beschikbaar gesteld voor de veiling. Via een online veilingplatform zullen ze zondag vanaf 16.45 uur beschikbaar zijn. De veiling sluit op zaterdag 22 oktober om 15.00 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!