Nieuws

Familie hoopt op herstel Van Iperen: 'Hij is het kasplantjesscenario voorbij'

Familie hoopt op herstel Van Iperen: 'Hij is het kasplantjesscenario voorbij'

17-09-2022 10:41

Donny van Iperen maakt kleine staptjes in de richting van herstel. De Nederlander in dienst van het Moldavische FC Zimbru raakte in coma na een botsing met de keeper van een tegenpartij en liep daarbij hersenbeschadiging op. Zijn familie blijft hopen dat hij herstelt en er meer perspectief voor hem komt.

Met veel moeite wist de familie van Van Iperen de voetballer uit Moldavië te krijgen. Inmiddels wordt de 27-jarige voetballer verzorgd in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. Twee weken geleden voltrok zich een wonder. "Toen zei hij ineens 'yes' tegen een verpleegster. Dat was het eerste woordje dat hij sinds het ongeval had uitgebracht", zegt zus Kiky tegen De Telegraaf.

"Wat was ik opgelucht. Het was het moment dat ik wist: hij is het kasplantjesscenario voorbij", vulde broer Joey zijn zus aan. Inmiddels gaat Donny met kleine stapjes vooruit. De familie ziet 'een positieve ontwikkeling'. "Hij kan nu kleine opdrachtjes uitvoeren", vervolgt Kiky. "Eergisteren zei hij tegen een verpleegster: 'Daar is mijn zus!'"

Door een bacteriële infectie die Donny in het Moldavische ziekenhuis opliep, ligt hij in Rotterdam in volledige isolatie. Volgens Joey heeft zijn broer door welk noodlot hem getroffen heeft. "Dan merk je bijvoorbeeld dat hij zijn benen wil bewegen, maar dat lukt hem niet. Daar raakt hij gefrustreerd van en dan bijt hij letterlijk van zich af. Hij heeft iedereen gebeten, zelfs de zusters."

Ondanks de kleine verbeteringen in de situatie van Donny, blijft de situatie van Joey onverminderd ernstig. "Zolang die bacteriën niet uit zijn lichaam zijn, kan hij nergens heen. Maar vroeg of laat is hij hier wel uitbehandeld. Wij hopen dat er nu ergens perspectief gaat komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!