Trotse Schmidt looft spelers: 'Ze zijn overtuigd van de principes die we invoeren'

12 oktober om 11:58

Roger Schmidt is apentrots op zijn ploeg nadat Benfica woensdagavond wederom gelijkspeelde tegen Paris Saint-Germain. De oud-trainer van PSV staat met de Portugezen op de rand van plaatsing voor de achtste finale van de Champions League en is bovendien nog ongeslagen in alle competities dit seizoen. 

"Natuurlijk ben ik trots", citeert het Algemeen Dagblad Schmidt na afloop van het duel tussen Paris Saint-Germain en Benfica. "Alle spelers zouden trots moeten zijn op dit gelijkspel. Ik ben erg blij dat we de goede prestatie van vorige week hebben kunnen bevestigen. Ondanks de tegengoal hebben we de juiste instelling behouden en dat is een topprestatie. Onze mentaliteit was heel goed dus we zijn heel erg blij, zeker gezien de kwaliteiten van Paris Saint-Germain."

Door het gelijke spel staan zowel PSG als Benfica op acht punten uit drie duels, Maccabi Haifa en Juventus hebben beide drie punten. "Ik weet dat we onszelf in een heel goede positie bevinden in deze zeer moeilijke groep. De spelers verdienen het om door te gaan, maar we hebben nog wel twee wedstrijden te gaan. Eerst moeten we winnen van Juventus en als het mogelijk is, zullen we natuurlijk ook voor de eerste plaats gaan. Het belangrijkste is dat we ons kwalificeren", aldus Schmidt.

De Duitser werd gevraagd wat zijn rol is bij de goede prestaties van de Portugese topclub. "Sinds de start van het seizoen spelen we op deze manier. Toen we hier arriveerden, probeerden we de spelopvatting van de ploeg een beetje te veranderen en we kregen de spelers direct aan boord. Natuurlijk helpen de goede resultaten, maar de spelers stralen uit dat ze overtuigd zijn van de principes die we willen invoeren."