Nieuws

Schmidt 'emotioneel' na topprestatie Benfica: 'Gelijkspel is het beste resultaat'

Schmidt 'emotioneel' na topprestatie Benfica: 'Gelijkspel is het beste resultaat'

6 oktober - 07:21
0

Roger Schmidt kijkt met veel tevredenheid terug op het gelijkspel van zijn Benfica tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Germain (1-1). De Duitse oefenmeester is bij De Adelaars nog altijd ongeslagen en is trots op zijn spelers.

Volgens de voormalig PSV-trainer was 'alles mogelijk' in het duel dat op en neer golfde. "Het was een geweldige voetbalwedstrijd, tegen een geweldig team. Misschien is een gelijkspel het beste resultaat", zegt Schmidt na afloop op de persconferentie. "We hebben laten zien wat we wilden laten zien. Wij wilden voetballen en geloven in onze kwaliteiten. De spelers waren erg blij met het optreden. De fans waren geweldig, het was een ongelooflijke sfeer."

Schmidt omschrijft zichzelf na afloop van het duel als 'emotioneel'. "Ik denk gewoon de hele tijd na over de wedstrijd. Over wat ik kan doen om het team te helpen. Ik ben erg gefocust." Zodoende blijft de in de zomer aangetreden coach ook na vijftien (!) duels nog ongeslagen met Benfica. De cijfers spreken voor zich: 36 voor, zeven tegen en negen clean sheets. Maar liefst dertien duels eindigden in een zege.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie